Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Joskus pienimmät asiat ottavat suurimman paikan sydämessäsi



Heipsan ja maanantaitervehdys Ämmilästä!

Tässä Onnin kanssa tuumailtiin,
mitä mahdettiin syödä ennen  kuin oli ryynimakkaraa...

Emme kyllä muistaneet ... ;) 

Erinomaisen hyvä ryynärikastike syntyy seuraavasti:

Paketti Perniön riistaryynäriä
muutama siivu pekonia suikaloituna
1 sipuli silputtuna
1 rkl voita
timjamia
suolaa ja pippuria maun mukaan...

Ruskista pekonisiivut ja lisää sipuli. Kuullota hetki. Siirrä seos kattilaan. Kuori ja pilko ryynimakkara. Ruskista makkara voissa. Siirrä makkara kattilaan ja lisää mausteet.

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja 
2 tl sinappia
2 dl kermaa
5 dl vettä

Tee perinteinen ruskeakastike: Lisää voi kuumalle pannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna sen ruskistua kunnolla. Lisää vesi erissä ja sekoita koko ajan. Lisää sinappi, kerma ja ruskistettu makkaraseos. Anna hautua n. 30 minuuttia. Tarkista suola.

Tarjoa ryynimakkarakastike muusin, puolukkahillon, etiikapunajuurien ja suolakurkkujen kera.


Kaikki hauska on hyvää vatsalle.
(Muumimamma)

Näillä eväillä jaksaa taas...


Mukavaa alkanutta pääsiäisviikkoa!
T. Onni ja Ämmi

3 kommenttia:

  1. Ryynimakkaraa en ole ikinä maistanut, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ihana tuo pieni ihmisen alku, minäkin olen mummu kahdelle pikkuiselle. Olen sun blogissa eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryymimakkaraa kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla. Ihastut varmasti! Ja poikkesin jo Aurinkokujalle: kävin, ihastuin ja jäin :-)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista